Miért olyan fontos az SSL?

2017 óra a weboldalainkat kizárólag úgy készítjük el, hogy SSL tanusítványt is készítettünk hozzá. Az SSL tanúsítvány lehetővé teszi azt, hogy biztonsági rés nélkül kérhesse el ügyfelei adatait - legyen szó ajánlatkérésről, visszahívásról.

Az interneten a mai világában az SSL tanúsítvány nem hasznos, hanem kötelező.

Az internetet még csak kezdő szinten használta az emberiség, azonban az android 2010-es bemutatása óta a kutatók drámai változást tapasztaltak a világszerte élő internetezők arányában. A felmérés szerint a világ lakosságának 70%-a csatlakozott az internethez. Induló vállalkozások, nagy szervezetek, a szociális média, mint a Twitter, a Facebook, az Instagram, a Google+, a bankok és a pénzintézetek egyaránt. Most már minden az interneten keresztül zajlik.

Az internethasználók növekedésével párhuzamosan nő a számítógépes bűnözők és a számítógépes visszaélések száma is. Ezek a bűnözők nyomon követik a felhasználókat, megszerzik a személyes adataikat, pénzt lopnak az interneten keresztül, stb. és a felhasználó bizalmas adatait a dark webre helyezik. Ha elmúlt éveket vesszük, a számítógépes bűncselekmények a csúcson vannak.

Miért van szükség az SSL tanúsítvány titkosítására?

A technológiai óriások, mint a Google, a Firefox, a Facebook aggódnak a felhasználók személyes adatainak biztonsága miatt, ezért kezdték el 2018-ban sürgeti a webes adminisztrátorokat, hogy fogadják el a rendkívül fejlett és legbiztonságosabb SSL titkosítást jelentő (HTTPS) technológiát.

Az SSL tanúsítvány egy hidat hoz létre a böngésző és a kiszolgáló között, amely pajzsként védi a felhasználó adatait azáltal, hogy lehetővé teszi a titkosítás. Így az interneten keresztül küldött információk változatlan formában érkeznek meg a szerverekre, anélkül, hogy illetéktelenek beleavatkozhatnak vagy változtathatnak rajta.

Az SSL tanúsítvány biztosította a kommunikációt a böngésző és a szerver között, így a felhasználók bizalmas és érzékeny információi az interneten keresztül is biztonságban maradnak.

Az SSL tanúsítvány lehetővé teszi azt, hogy biztonsági rés nélkül kérhesse el ügyfelei adatait - legyen szó ajánlatkérésről, visszahívásról, vagy bármilyen olyan adatról, amit Önnek az új adatvédelmi törvények szerint biztonságosan kell eltárolnia.

Mivel az SSL-tanúsítvánnyal minden látogatott weboldalnak rendelkeznie kell, a Google bejelentette, hogy ha egy webhely titkosítva van HTTPS-el, akkor azokat az oldalakat előnyben fogja részesíteni a nem titkosított weboldalakkal szemben.

Frissítették a keresőmotorok szűrőit is, így a HTTPS eredményeket általában a keresőoldalak tetején fogja megtalálni. A közeljövőben a Google figyelmen kívül hagyhatja a nem titkosított oldalakat a keresési eredmények között.

A Google, a Firefox és a Chrome fejlesztői szintén frissítették a biztonságos webes irányelveket, és nem fogadták el a HTTP-forgalmat. Hiba (nem biztonságos kapcsolat) jelenik meg a HTTP weboldalhoz való hozzáféréskor.

Az SSL tanúsítvány nemcsak titkosítja a kommunikációt, hanem távol tartja a hackert a webhelytől, és megvédi a webhelyet a sérülésektől, a rosszindulatú programoktól és adathalász támadásoktól.

Ha egy felhasználó üzenetet küld az interneten egy biztonságos kapcsolaton keresztül, akkor az SSL tanúsítvány titkosítja. Így a támadó csak a titkosított formában fogja látni az információkat, melyeket a jelenlegi eszközeinkkel nem tud visszafejteni.

Mosogató és kézmosó csaptelep felszerelése, beszerelése és beépítése Budapesten és Pest megyében, szakszerűen, gyorsan, garanciával.

Mosogató Szerelő

Mosogató és kézmosó csaptelep felszerelése, beszerelése és beépítése Budapesten és Pest megyében, szakszerűen, gyorsan, garanciával.

Vízvezeték szerelőt keres Budapesten vagy környékén? Csőtörés miatt azonnali segítségre van szüksége? Problémája van a bojlerrel, vagy segítségre lenne szüksége mosógép, vagy mosogatógép bekötéséhez? Esetleg felújítást tervez és szeretne új csapokat, zuhanytálcát, kádat beszerelni? Vízvezeték szerelés szolgáltatásainkkal segítségére leszünk. Csak hívjon minket telefonon, vagy írjon üzenetet a kapcsolat menüponton keresztül!